Skip to the main content.
Liitu tasuta
Liitu tasuta

Laadi alla hinnakiri

Broneeri kõne

2 minutes reading time

Hiusviisikko läks paberkalendrilt üle digiversioonile

Hiusviisikko on Soomes Vantaas asuv professionaalne juuksurisalong. Ettevõte asutati 20 aastat tagasi, kusjuures praegune viiest naisest koosnev tiim on teinud koostööd 10 aastat. Esimest korda tutvustati Hiusviisikkole Book Saloni ühel esitlusel 2018. aastal, veel enne esimese versiooni väljalaskmist. Ettevõttele meeldis uus süsteem ja samuti oldi huvitatud võimalusest aidata kaasa uue toote arendamisele. Ettevõte alustas sellest, et 2019. aastal mindi paberkalendrilt üle Book Saloni tasuta broneerimiskalendrile. Üleminek toimus ettevõttele sobivas tempos.

„Esmalt seadsime digitaalse kalendri sisse kõrvuti olemasoleva paberkalendriga. Tänu sellele saime uuele süsteemile üle minna järk-järgult." Meeskonnaliikmete sõnul oli kogu protsess lihtne ja loogiline.

Hiusviisikkos kasutati varem väga traditsioonilist süsteemi: paberkalendrit, vanamoodsat kassaaparaati ja eraldiseisvat makseterminali. Peamised väljakutsed, mis neil selle süsteemi kasutamisel tekkisid, olid järgmised.

  1. Kuuaruande koostamine vana kassasüsteemi abil oli tülikas ja selleks kulus iga kuu tunde.

  2. Kuna kassaaparaat ja makseterminal olid eraldi, tekkisid sageli kirjavead, kuna müüjate ID-d tuli sisestada mõlemasse süsteemi. Tihti tuli kviitungites parandusi teha pühapäeviti, oma vabast ajast.

  3. Kassaaparaadi ja makseterminali pakkujate klienditugi jättis probleemsetes olukordades soovida. Sageli tuli abi oodata päevi.

  4. Broneeringuid sai teha vaid telefoni teel ja see segas pidevalt tööd.

Suurimaks takistuseks elektroonilisele broneerimiskalendrile üleminekul oli mure, et teenus ei pruugi toimida nagu vaja või et ettevõttes ei oska keegi seda lõpuks kasutada. Allpool on mõned näited tiimiliikmete hirmudest.

  • Mis siis, kui uue süsteemi kasutuselevõtt on tülikas ja keegi ei tea, kuidas seda kasutada?

    • Book Saloni seadistamine ja kasutamine on lihtne ning me aitame klienti igal sammul. Kui olete kunagi omale sotsiaalmeedia konto loonud, pole teil Book Saloni kasutamisega probleeme.

  • Aga mis siis, kui Interneti-ühendus katkeb ja süsteemile ei pääse ligi?

    • Book Saloni saab kasutada kõigis seadmetes, seega kui sülearvuti ühendus ei toimi, saab sujuvalt telefonile ümber lülituda.

  • Mis siis, kui kliendid teevad kalendrisse topeltbroneeringud?

    • Book Saloni nutikas broneerimissüsteem väldib kalendrisse topeltbroneeringute tegemist automaatselt.

  • Aga kui kliendid ei saa veebis õigesti aegu broneerida?

    • Book Salon võimaldab seadistada teenuseid ja lisateenuseid töötaja/ettevõtja kaupa ning aegu vastavalt sellele broneerida.

„Olen nüüd palju rahulikum, kuna Book Salon automatiseerib minu igapäevase ettevõtlusega seotud ajamahukad toimingud.“
—Hiusviisikko meeskonnaliige

Tagantjärele mõistavad Hiusviisikko meeskonnaliikmed, et nende kartused olid suures osas alusetud. Book Saloni vestlustugi aitab ettevõtjaid süsteemi kasutamise ajal ning meeskond on väga rahul sellega, kui kiiresti aitab Book Salon süsteemiprobleemide korral.

„Klienditoelt oleme alati väga kiiresti abi ja vastuseid saanud. Ka meie arendusettepanekuid on kuulatud ja paljud neist on juba ka ellu viidud,“ teatab ettevõte rahulolevalt.

2020. aastal hakkas Hiusviisikko Book Salon PRO kliendiks. Mis peamine, uuele süsteemile üleminek toimus nende salongile sobivalt, etapiviisiliselt. Esiteks mindi üle paberkalendrilt tasuta elektroonilisele broneerimissüsteemile. Seejärel viidi Book Saloni elektroonilisele süsteemile täielikult üle kassa ja makseterminal. Nüüd hoolitseb Book Saloni kõikehõlmav süsteem tegevuste (nt kõikide töötajate kassaaruanded) eest automaatselt ja nad ei pea enam makseterminali sisestusvigade pärast muretsema.

„Pühapäevad on nüüd vabad ja aega jääb muudele olulistele asjadele,“ rõõmustavad kõik.

Kaardimaksed krediteeritakse iga ettevõtja kontole kiiresti, kahe tööpäeva jooksul. Telefonibroneeringud ettevõtjatelt enam aega ei võta ning salongis nenditakse, et kõnede arv on oluliselt vähenenud.

„Meie salongi kõned on vähenenud umbes 70% ja telefoni kasutamise aeg on nüüd alla 10 minuti päevas.“

Suurimaks võiduks peab Hiusviisikko seda, et nende igapäevaelu on Book Saloni süsteemi kasutades tunduvalt stressivabam.

„Olen nüüd palju rahulikum, kuna Book Salon automatiseerib minu igapäevase ettevõtlusega seotud ajamahukad toimingud,“ selgitab üks meeskonnaliige.

 

TUTVU BOOK SALONIGA LÄHEMALT

 

Süsteemi kasutuselevõtu juhend on kirjutatud ettevõtjale, kes soovib kasvatada oma äri ja säästa raha või kes soovib Book Saloni funktsioonide ja kasutuselevõtu kohta rohkem teada saada. Samuti saab registreeruda süsteemi tasuta tutvustusele veebis. Kas soovid minna paberkalendrilt üle elektroonilisele broneerimissüsteemile? Sellega saad algust teha juba täna!

LAADI ALLA VAHETAMISE JUHEND LIITU TASUTA

1 min read

Tasuta broneerimissüsteem ja kliendiregister ilusalongidele ⎯ kus on konks?

Kuidas saab Book Salon pakkuda tasuta broneerimissüsteemi ja kliendiregistrit? Seda küsimust küsivad ettevõtjad meilt ikka ja jälle. Teine asi,...

Read More

Kolm lihtsat viisi müügi suurendamiseks

BOOK SALONI EESMÄRK ON AIDATA SINUL JA SINU ETTEVÕTTEL EDU SAAVUTADA. SEETÕTTU OLEME PANNUD KOKKU SELLE ARTIKLI, MILLES ANTAKSE NÕU MÜÜGI...
Read More